Mechelen

Tegenover de Sint-Romboutstoren
Minderbroedersgang 1-3

Het Kunstuur Mechelen
Delphine Lecompte
Vijfde tentoonstelling Het Kunstuur Mechelen Wim Opbrouck
Vijfde tentoonstelling Het Kunstuur Mechelen Kurt De Boodt
Vijfde tentoonstelling Het Kunstuur Mechelen Tommaso Bordoni
Vijfde tentoonstelling Het Kunstuur Mechelen Abdu

BIJNA GEDAAN

Het Kunstuur Mechelen stelt topwerken tentoon uit de periode 1850 - 1950. Het is een heel aparte beleving. Bij elk schilderij wordt een verhaal verteld door een bekende of minder bekende Vlaming. Samen met de unieke belichting en de aangepaste muziek van Dirk Brossé zorgt dat voor een uur betoverende kunst in een historische locatie, de Heilige Geestkapel, recht tegenover de Sint-Romboutstoren. De vijfde tentoonstelling, met nieuwe werken en nieuwe verhalen, loopt van 19 december 2022 tot 30 juni 2023.

Hasselt

In het historisch stadhuis
Groenplein 1

SEPTEMBER

Het Kunstuur Hasselt stelt topwerken van Belgische schilders tentoon uit de periode 1850 - 1950. Deze zijn nog nooit in Limburg getoond. De meeste waren te zien in de eerste tentoonstellingen van Het Kunstuur in Mechelen. Bekende Vlamingen vertellen verhalen bij de schilderijen en samen met de unieke belichting en de aangepaste muziek van Dirk Brossé zorgt dat voor een uur betoverende kunst in een unieke locatie, het historisch stadhuis in het centrum van Hasselt. De tweede tentoonstelling start in september 2023. Reserveren vanaf juni 23.

Roeselare

In de Sint-Amandskerk
De Coninckplein 1+

AL 6000 BEZOEKERS

Het Kunstuur Roeselare stelt topwerken van Belgische schilders tentoon uit de periode 1850 - 1950. Deze zijn zelden of nooit in West-Vlaanderen getoond. De meeste waren te zien in de eerste twee tentoonstellingen van Het Kunstuur in Mechelen en in de eerste tentoonstelling van Het Kunstuur in Hasselt. Bekende Vlamingen vertellen verhalen bij de schilderijen en samen met de unieke belichting en de aangepaste muziek van Dirk Brossé zorgt dat voor een uur betoverende kunst in een unieke locatie,de Sint-Amandskerk in het centrum van Roeselare. De eerste tentoonstelling loopt van 21 maart 2023 tot 5 november 2023.

Wat kan je verwachten?

Uur Icon Created with Sketch.

Een gevuld Kunstuur

Een bezoek aan Het Kunstuur is een unieke beleving en duurt exact één uur.

Om de 20 minuten kunnen maximaal 8 bezoekers genieten van een intimistische beleving.

Op voorhand boeken via de website is dus een must, evenals op tijd komen!

Geluid Icon Created with Sketch.

Unieke beleving van kunst

De kunstwerken worden één voor één belicht. Via een koptelefoon hoor je muziek van Dirk Brossé en verhalen.

De vertellers zijn bekende en minder bekende Vlamingen en worden naast het kunstwerk geprojecteerd. Ze vertellen over hun band met het kunstwerk of de kunstenaar. In de derde zaal vertelt acteur Jo De Meyere de levensverhalen van de kunstenaars.

Locatie Icon Created with Sketch.

Historische locatie

Mechelen: in de Heilige Geestkapel. Deze  dateert van het einde van de dertiende eeuw en is sinds 1938 beschermd als monument. De kapel ligt tegenover de Sint-Romboutskathedraal.

Hasselt: in het historisch stadhuis in het hartje van de stad.

Roeselare: in de Sint-Amandskerk in het centrum van de stad.

Belgisch Icon Created with Sketch.

Belgische topwerken

De topwerken van Belgische kunstenaars komen uit de periode 1850-1950. Een periode die heel rijk was aan diverse kunststromingen.

Meer dan de helft van de schilderijen komt uit privébezit en is nog maar zelden aan het publiek getoond. De andere werken zijn bruiklenen van musea.